Lesinfo

Hieronder vind je per les informatie over de inhoud van de lessen. Belangrijk om te weten is dat ieder persoon vier keer gratis mee mag doen bij de lessen voordat je je moet binden aan een lidmaatschap. Deze vier keer gratis meedoen mogen ook plaatsvinden bij verschillende groepen (met uitzondering van selectiegroepen). 


PEUTER, KLEUTER EN OUDER&KINDGYM

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van peuters en kleuters. Het is noodzakelijk om jonge kinderen gelegenheid te bieden veel te bewegen. Dit kan thuis, op school of buiten maar natuurlijk ook onder professionele begeleiding bij de gymnastiekvereniging. Bij Energy Ommen worden peuters en kleuters wekelijks uitgedaagd om te verkennen, uit te proberen en te oefenen. Gymnastiek draagt bij aan de verbetering van motorische en geestelijke vaardigheden. Op een speelse manier leren de kinderen de grondvormen van het bewegen onder de knie te krijgen zoals: rollen, duikelen, klimmen, diepspringen, werpen, vangen, balanceren en zwaaien. De kleuters mogen bij de les meestal zelf kiezen wat ze willen gaan doen, maar worden wel uitgedaagd en gestimuleerd alle onderdelen uit te proberen. Gymnastiek biedt een uitstekende basis voor de weerbaarheid en het zelfvertrouwen. En het levert bijzondere vriendschappen op. Peuter/kleutergym is voor kinderen vanaf 2,5 a 3 jaar. Ook al loopt het kind nog maar net, juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. Deze les is echt bedoeld om als ouder lekker samen met je kindje te bewegen! Een uniek aanbod in Ommen! De dreumesen, peuters en kleuters doen altijd trouw mee aan de 2-jaarlijkse uitvoering van de vereniging en dat levert vertederende plaatjes op. Check ons lesrooster voor de actuele lestijden van de Ouder- en Kindgym en Peuter/kleutergym.


RECREATIEGYM VOOR BASIS EN VOORTGEZET ONDERWIJS.

Gymnastiek in de brede zin kent vele onderdelen. Van turnen tot balspelletjes, iedereen van elke leeftijd kan meedoen op zijn of haar eigen niveau en het is daardoor erg laagdrempelig. Energy Ommen biedt recreatiegym dat is ingedeeld op leeftijd. Veel kinderen stromen vanuit de kleutergym door naar de recreatiegymnastiek. Ook zie je veel kinderen terug na de gebruikelijke zwemlessen. Gymnastiek biedt veel afwisseling. De kinderen leren op een leuke en ongedwongen manier de basisvormen van het turnen op verschillende toestellen. Erg populair is nog altijd het springen op de minitramp en de dubbele minitramp. In de zaal staan steeds andere toestellen klaar voor weer een nieuwe uitdaging waarbij er regelmatig wordt afgewisseld met ene spel. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen en wordt in waarde gerespecteerd. Het ene kind ontwikkelt zich immers sneller dan een ander kind. Aanleg, lenigheid, plezier en karakter spelen hierbij een grote rol. Bij de jongere kinderen kan al vroeg turntalent opgemerkt worden door onze leiding en kunnen zij gevraagd worden om met de selectie mee te trainen. Check ons lesrooster voor de actuele lestijden van onze recreatiegroepen. 


TURN 4 ALL

Hou je van iets meer uitdaging dan wat er bij de reguliere recreatielessen wordt aangeboden? En kun je deze uitdaging ook aan? Of wil gewoon vaker trainen bij Energy Ommen en trainen op bepaalde spring of turn oefeningen? Dan is er nu een een nieuwe turn groep op de maandag waarbij er meer uitdaging geboden wordt op spring en turn elementen. Een groep waarbij de uitdaging groter is en de lat iets hoger ligt dan bij de recreatie groepen. Deze les is op uitnodiging maar kan in overleg met de trainer ook gevolgd worden. Wel wordt er gekeken of je moeilijker niveau aankan en daarom zijn er altijd eerst 4 proeflessen waar je aan mee kan doen. De les is 1,5 uur zodat er goed getraind kan worden. Je bent vanaf elke leeftijd welkom om mee te doen. Check ons lesrooster voor de actuele lestijden van de Turn 4 All groep. 


TOESTELSELECTIE

Steeds een moeilijker element leren op balk, de flikflak verbeteren op tumbling, sterker worden om de kip aan de brug te kunnen; dit zijn onderdelen uit een selectieles bij Energy Ommen. In de 2 uur dat er getraind wordt, oefenen fanatieke meiden in hun eigen leeftijdsgroep en op hun eigen niveau voor regionale turnwedstrijden. Tot en met 12 jaar is er een verplichte oefenstof waarbij de choreografie van elke oefening hetzelfde is, maar er wel een keuze is in elementen. Zo kun je bonuspunten verdienen. De meiden van 12 jaar en ouder mogen hun oefening zelf samenstellen; wel zijn er natuurlijk bepaalde "eisen", zoals een spagaatsprong of een salto die verplicht in de oefening moet zitten. Ook mogen ze dan een vloeroefening op muziek uitvoeren. Deze wordt samen met de leidsters samengesteld, zodat de danselementen ook echt bij de turnsters passen. De turnsters nemen deel aan regionale wedstrijden. Deze bestaan uit een plaatsingswedstrijd, een eventuele play-off wedstrijd (indien niet direct geplaatst) en een finalewedstrijd. Daarnaast kunnen de meiden uit de keuze-oefenstof ook deelnemen aan toestelwedstrijden. Ze kiezen dan hun favoriete toestellen uit en zijn er per toestel medailles te verdienen. Aan de toestelselectie kun je alleen deelnemen op uitnodiging. Regelmatig kijkt de leiding bij de recreatielessen of er meisjes zijn die in deze groep zouden passen. Deze leden worden uitgenodigd om een aantal keer mee te trainen; dit noemen we ook wel de proefperiode. Wanneer het van beide kanten lijkt te bevallen, wordt een lid officieel opgenomen in de toestelselectie. Check ons lesrooster voor de actuele lestijden van de toestelselectie.  


SPRINGSELECTIE

Snelheid, salto's, sensatie en uitdaging. Het springen is voor velen het favoriete onderdeel van de gym. Leuk op elk niveau en ook een belangrijk (wedstrijd)onderdeel bij Energy Ommen. Tijdens de gewone gymlessen kan al heel snel blijken dat jongens en meisjes aanleg hebben om goed te springen. Ze worden dan gevraagd om mee te trainen met de selectie. Tijdens de training van 3,5 uur per week voor de jeugd en 3,5 uur voor de junioren en senioren, kunnen zij sprongen oefenen op de onderdelen airtrack, minitrampoline, trampoline kast of pegasus of tafel, en plank kast of pegasus. De spring(st)ers van de selectie kunnen meedoen aan groepsspringwedstrijden of individuele springwedstrijden op zowel regionaal als landelijk niveau. De springselectie van Energy bestaat uit twee groepen op leeftijd ingedeeld (jeugd en junioren/senioren). De springselectie verzorgt regelmatig spectaculaire demonstraties met een grote amusementswaarde. Springselectie leden die 6 jaar of ouer zijn worden uitgenodigd om mee te gaan naar de Turnhal in Rijssen. Dit is een trainingscentrum waar alle facetten van de turnsport op een professionele manier getraind worden. Ook kunnen de springselectieleden hier nieuwe sprongen aanleren en verbeteren. Een mooie aanvulling op de lessen van Energy Ommen! Check ons lesrooster voor de actuele lestijden van de springselectie. 


JUMPING KIDZ

Vind jij het ook zo leuk om lekker op de trampoline te springen? Kun jij al een aantal sprongen of misschien al wel een salto? Super! Kom dan springen bij de Jumping Kidz. Samen met andere jongens en meiden ga je dan lekker springen en stuiteren op bijvoorbeeld een trampoline, een dubbele trampoline en een opblaasbare tumblingbaan! Zit jij op de basisschool en lijkt het je leuk om nieuwe trucs te leren? Dan zien we jou hopelijk snel op de maandagavond! Check ons lesrooster voor de actuele lestijden van de Jumping Kidz. 


HEREN TRIMGROEP

De heren trimgroep biedt al tientallen jaren een uitgebreid programma van gym-, spel- en spieroefeningen die bestemt zijn voor sportieve heren tussen 30 en 70+ jaar oud. Het trimuur begint meestal met het loslopen van de koude spieren. Daarna worden alle spieren van top tot een even aangesproken door middel van een gevarieerd aanbod van spieroefeningen. Deze oefeningen worden zowel individueel als in groepjes uitgevoerd, al dan niet op muziek. Belangrijk hierbij is dat iedereen de oefeningen op zijn eigen niveau uitvoert. Verder is er ruimschoots tijd voor een balspel. Binnen deze groep neemt sportief bewegen een grote plaats in, maar tevens speelt de gemoedelijke en gezellige sfeer een belangrijke rol. Check het lesrooster voor de actuele lestijden van de heren trimgroep. 


HIB GROEP (Hart In Beweging)

Gezond bewegen voor mensen met een hartaandoening. Als u te maken heeft gekregen met een hartaandoening dient u daar in het dagelijks leven rekening mee te houden. Gelukkig kun je er zelf veel aan doen. Beweeg gezond... Blijf gezond! Het advies van de cardioloog over bewegen is niet alleen nuttig en positief. Het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en helpt bij het beperken van de gevolgen daarvan. En het is nog leuk om te volgen ook! Gezond bewegen bevordert je algemene conditie en natuurlijk ook de conditie van uw hart. Het help om er eens "uit te zijn", het brengt je in contact met mensen die ongeveer hetzelfde doorgemaakt hebben en daarnaast kan het goed zijn voor je zelfvertrouwen. Het kan een geruststellende gedachte zijn dat de sport- en spelactiviteit onder deskundige leiding plaatsvindt. Je weet dan zeker dat er rekening wordt gehouden met je aandoening en dat het bewegingsaanbod wordt afgestemd op je mogelijkheden. Daarnaast is het bij je in de buurt! Lijkt het je leuk om recreatief te bewegen in een ongedwongen sfeer waar gezelligheid een belangrijke rol speelt? Dan vinden wij het leuk dat je onze HIB-club komt versterken. Neem gerust iemand mee (hij/zij hoeft niet (ex)hartpatiënt te zijn). Check ons lesrooster voor de actuele lestijden van de HIB-groep. 

Sponsoren