Lesinfo

PEUTER, KLEUTER EN OUDER&KINDGYM

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van peuters en kleuters. Het is noodzakelijk om jonge kinderen gelegenheid te bieden veel te bewegen. Dit kan thuis, op school of buiten maar natuurlijk ook onder professionele begeleiding bij de gymnastiekvereniging. Bij Energy Ommen worden peuters en kleuters wekelijks uitgedaagd om te verkennen, uit te proberen en te oefenen. Gymnastiek draagt bij aan de verbetering van motorische en geestelijke vaardigheden. Op een speelse manier leren de kinderen de grondvormen van het bewegen onder de knie te krijgen zoals: rollen, duikelen, klimmen, diepspringen, werpen, vangen, balanceren en zwaaien. De kleuters mogen bij de les meestal zelf kiezen wat ze willen gaan doen, maar worden wel uitgedaagd en gestimuleerd alle onderdelen uit te proberen. Gymnastiek biedt een uitstekende basis voor de weerbaarheid en het zelfvertrouwen. En het levert bijzondere vriendschappen op. Peuter/kleutergym is voor kinderen vanaf 2,5 a 3 jaar. Ook al loopt het kind nog maar net, juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. Deze les is echt bedoeld om als ouder lekker samen met je kindje te bewegen! Een uniek aanbod in Ommen! De dreumesen, peuters en kleuters doen altijd trouw mee aan de 2-jaarlijkse uitvoering van de vereniging en dat levert vertederende plaatjes op. Check het lesrooster voor alle actuele lestijden.

 

RECREATIEGYM VOOR BASIS EN VOORTGEZET ONDERWIJS.

Gymnastiek in de brede zin kent vele onderdelen. Van turnen tot balspelletjes, iedereen van elke leeftijd kan meedoen op zijn of haar eigen niveau en het is daardoor erg laagdrempelig. Energy Ommen biedt recreatiegym dat is ingedeeld op geslacht en naar leeftijd. Veel kinderen stromen vanuit de kleutergym door naar de recreatie gymnastiek. Ook zie je veel kinderen terug na de gebruikelijke zwemlessen. Gymnastiek biedt veel afwisseling. De kinderen leren op een leuke ongedwongen manier de basisvormen van het turnen op verschillende toestellen. Erg populair is nog altijd het springen op de minitramp en dubbele minitramp. In de zaal staan steeds andere toestellen klaar voor weer een nieuwe uitdaging, regelmatig afgewisseld met een spel. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen en wordt in waarde gerespecteerd. Het ene kind ontwikkelt zich immers sneller dan een ander kind. Aanleg, lenigheid, plezier en karakter spelen hierbij een grote rol. Bij de jongere kinderen kan al vroeg turntalent opgemerkt worden en kunnen ze gevraagd worden om met de selectie mee te trainen. Check het lesrooster voor alle actuele lestijden.


TOESTELSELECTIE

Steeds een moeilijker element leren op balk, de flikflak verbeteren op tumbling, sterker worden om de kip aan brug te kunnen, dat zijn onderdelen uit een selectieles bij Energy. In de 1,5 uur dat er getraind wordt, oefenen fanatieke meiden in hun eigen leeftijdsgroep en op hun eigen niveau voor regionale turnwedstrijden. Tot en met 12 jaar is er verplichte oefenstof, waarbij de choreografie van elke oefening hetzelfde is, maar er wel een keuze is in elementen. Zo kun je bonuspunten verdienen. De meiden van 12 jaar en ouder mogen hun oefening zelf samenstellen, wel zijn er natuurlijk bepaalde "eisen", zoals een spagaatsprong of een salto die verplicht in de oefening moet zitten. Ook mogen ze dan een oefening op muziek uitvoeren. Deze wordt samen met de leidsters samengesteld, zodat de danselementen ook echt bij de turnsters passen. De turnsters nemen deel aan regionale wedstrijden. Deze bestaan uit een plaatsingswedstrijd, een eventuele play-off wedstrijd en een finalewedstrijd. Daarnaast kunnen de meiden uit de keuze-oefenstof ook deelnemen aan toestelwedstrijden. Ze kiezen dan hun favoriete toestellen uit en er zijn per toestel medailles te verdienen. Aan de toestelselectie kun je alleen deelnemen op uitnodiging. Regelmatig kijkt de leiding bij de recreatielessen of er meisjes zijn die in deze groep zouden passen. Deze worden dan uitgenodigd om een aantal keer mee te trainen (een soort proefperiode). Wanneer het van beide kanten lijkt te bevallen, wordt een turnster officieel opgenomen in de toestelselectie. Check het lesrooster voor alle actuele lestijden.


SPRINGSELECTIE; Springen op wedstrijdniveau

Snelheid, salto’s, sensatie en uitdaging. Het springen is voor velen het favoriete onderdeel van de gym. Leuk op elk niveau en ook een belangrijk (wedstrijd)onderdeel bij Energy Ommen. Tijdens de gewone gymlessen kan al heel snel blijken dat jongens en meisjes aanleg hebben om goed te springen. Ze worden dan gevraagd om mee te trainen met de selectie. Tijdens de training van 1,5 uur per week voor de jeugd en 2,5 uur voor de junioren en senioren kunnen ze sprongen oefenen op de onderdelen tumbling, airtumbling, minitrampoline, dubbele minitrampoline, trampoline kast of pegasus en plankkast of pegasus. De springers van de selectie kunnen meedoen aan groepsspringwedstrijden of individuele springwedstrijden op regionaal niveau. De springselectie van Energy bestaat uit twee groepen op leeftijd ingedeeld. Tijdens de trainingen wordt vaak gebruik gemaakt van de tumblingbaan. Dit is een opblaasbare verende lange mat. Moeilijke en nieuwe sprongen kunnen makkelijker en relatief veilig worden geoefend en de springers vinden het ook heel erg leuk. De springselectie verzorgt regelmatig spectaculaire demonstraties met een grote amusementswaarde. Alle kinderen van toestel- of springselectie, en die 6 jaar of ouder zijn, worden uitgenodigd om mee te gaan naar de Turnhal in Rijssen. Dit is een trainingscentrum waar alle facetten van de turnsport op een professionele manier getraind kunnen worden. Een mooie aanvulling op de lessen van Energy Ommen! Check het lesrooster voor alle actuele lestijden.


JUMPING KIDZ

Vind jij het ook zo leuk om lekker op de trampoline te springen? Kun jij al een aantal sprongen of misschien al wel een salto? Super! Kom dan op de dinsdagavond springen bij de Jumping Kidz. Samen met andere jongens en meiden ga je dan lekker springen en stuiteren op bijvoorbeeld een trampoline, een dubbele trampoline en misschien wel de opblaasbare tumblingbaan! Zit jij op de basisschool en lijkt het je leuk om nieuwe trucs te leren? Dan zien we jou hopelijk snel op de dinsdagavond! Check het lesrooster voor alle actuele lestijden.


STARS KIDS

Na de zomer van 2019 starten wij met een nieuwe groep. Stars kids zal zijn op de maandagavond van 18.30-19.30!
Houdt uw kind van springen op de trampoline en salto's maken maar vindt hij/zij het lastig in een grote groep? 
Dan is Stars kids DE ideale groep voor uw kind.
Omdat de groep uit max 8-10 kinderen bestaat, kan er structuur en veiligheid geboden worden.
Deze groep staat onder leiding van een trainster met ervaring met deze groep kinderen. 
Er zal gesprongen worden maar ook toestel turnen zal aan bod komen en uiteraard is er tijd voor spelletjes. 
Het doel van deze groep is om kinderen in hun kracht te zetten op verschillende gebieden. 
Nieuwsgierig geworden of heeft u vragen? Neem dan contact op met info@energy-ommen.nl


DAMES TRIMGROEP

De sportieve damesgroep komt al jarenlang trouw sporten op de maandagavond. De sportles begint altijd met een warming up. Deze is iedere week weer anders. Het aanbod in deze les is divers met veel sport en spel activiteiten zoals volleybal, hockey, tennis, korfbal en andere balspelen. Tijdens het uur is er ook tijd en aandacht voor kracht- en lenigheidsoefeningen. Naarmate men ouder wordt is het belangrijk om de conditie op peil te houden. Niet alleen de kracht en lenigheid neemt af, maar ook de coördinatie, snelheid en uithoudingsvermogen. Het is bewezen dat beweging ook, en met name, goed is voor: o.a. hart- en bloedvaten, artrose en het vermindert de kans op diabetes. Iedereen kan op eigen niveau meedoen aan de sportles. Naast de sportiviteit is er veel ruimte voor sfeer en gezelligheid, er wordt heel wat afgelachen. De leeftijd van deze dames is ongeveer vanaf 40 jaar tot bijna 80! Check het lesrooster voor alle actuele lestijden.


GALM

De Galm vloeit voort uit het Groninger Actief Leven Model project, die in september 2001 en 2006 door de gemeente Ommen is opgestart. Dit prachtige sportproject is speciaal gericht op mannen en vrouwen, in de leeftijd van 55 – 65 jaar, die (bijna) niet hebben gesport (weer) aan het bewegen te krijgen. Toen het gemeenteproject ten einde was wilden veel sporters graag op dezelfde voet verder, omdat ze de diversiteit zo leuk vinden en om de sociale binding die ze hebben opgebouwd. Vanaf mei 2003 zijn deze groepen onder gebracht bij Gymnastiekvereniging Ommen onder de naam “GALM” en met succes. De lessen zijn vooral gericht op sport en spel. Er is veel variatie zoals volleybal, badminton, tennis, hockey, basketbal, trefbal, Dutch tennis en andere balspelen. Ook wordt er aandacht geschonken aan kracht- en lenigheidsoefeningen. Het is zeer belangrijk om bij het ouder worden alle aspecten van de conditie te blijven trainen. Dat zijn coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Het is bijzonder om dames en heren in één les samen te zien sporten. Gezelligheid en het sociale aspect staan hoog in het vaandel. Er wordt veel lief en leed met elkaar gedeeld. Check het lesrooster voor alle actuele lestijden.


HEREN TRIMGROEP

De heren trimgroep biedt al tientallen jaren een uitgebreid programma van gym-, spel en spieroefening bestemt voor sportieve heren tussen 30 en 70+ jaar oud. Het trimuur begint meestal met het loslopen van de koude spieren. Daarna worden alle spieren van top tot teen even aangesproken d.m.v. een gevarieerd aanbod van spieroefeningen. Deze oefeningen worden zowel individueel als in groepjes uitgevoerd al dan niet op muziek. Belangrijk hierbij is dat iedereen de oefeningen op zijn eigen niveau uitvoert. Verder is er ruimschoots tijd voor een balspel. Binnen deze groep neemt sportief bewegen een grote plaats in, maar tevens speelt de gemoedelijke en gezellige sfeer een belangrijke rol. Check het lesrooster voor alle actuele lestijden.


HIB GROEP (Hart In Beweging)

Gezond bewegen voor mensen met een hartaandoening. Als u te maken heeft gekregen met een hartaandoening dient u daar in het dagelijks leven rekening mee te houden. Gelukkig kunt u er zelf veel aan doen. Beweeg gezond…blijf gezond! Het advies van de cardioloog over bewegen is niet alleen nuttig en positief. Het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en helpt bij het beperken van de gevolgen daarvan. En het is nog leuk om te volgen ook! Gezond bewegen bevordert uw algemene conditie en natuurlijk ook de conditie van uw hart. Het helpt om er eens “”uit te zijn””, het brengt u in contact met mensen die ongeveer hetzelfde doorgemaakt hebben als u en het kan goed zijn voor uw zelfvertrouwen. Het kan een geruststellende gedachte zijn dat de sport- en spelactiviteit in groepsverband onder deskundige leiding plaatsvindt. U weet dan zeker dat er rekening wordt gehouden met uw aandoening en dat het bewegingsaanbod wordt afgestemd op uw mogelijkheden. Bij u in de buurt. Lijkt het u ook leuk ? recreatief bewegen in een ongedwongen sfeer waar gezelligheid een belangrijke rol speelt, dan vinden wij het leuk dat u onze HIB-club komt versterken. Neem gerust iemand mee (hij/zij hoeft niet (ex)hartpatiënt te zijn). Check het lesrooster voor alle actuele lestijden.

Sponsoren